Poradňa Kontaktné šošovky


Autor: | Vložené: 20.07.2010 000 11:22 | Témy: Poradňa Kontaktné šošovky

Môžu poškodené šošovky spôsobiť infekciu?

Nosím kontaktné šošovky už rok tú istú značku Pure Vision Bausch&Lomb, pred pár týždňami som však dostala nový balík KŠ a po pár dňoch nosenia som zistila, že sú na okrajoch ako keby reznuté, jednoducho boli poškodené. Kým som si to nevšimla, ani v oku necítila, moje oči sa začervenali, vytekal mi stade občas hnis. Išla som ku svojej očnej lekárke a povedala mi, že je tam infekcia, dôvod nebol jednoznačný, vraj nesprávne zaobchádzanie so šošovkami. Predpísala mi kvapky Spersadex comp a asi tri týždne som nenosila KŠ. Po vyliečení som si nasadila nový pár z toho istého balíka, ale včas som si všimla, že aj tie sú poškodené, takisto aj posledný pár bol poškodený, tak som ich reklamovala. Lenže keď som ich mala ešte pred reklamáciou nasadené, oči sa mi rovnako začervenali ako pri infekcii, avšak nie až v takom rozsahu. Načas som ich nenosila, a po dvoch-troch dňoch začervenanie samé od seba zmizlo, hnis mi nevytekal. Teraz mám nový pár, ten ktorý som dostala reklamáciou a už je všetko v poriadku. Myslím si, že tú infekciu som mohla dostať z poškodených šošoviek. Môže to tak byť?

  • Anonymný používateľ

    Anonymný používateľ

    20. júla 2010

    Dobrý deň, áno konkrétne tie šošovky ktoré popisujete Vám podľa môjho názoru spôsobili zdravotné ťažkosti, z ničoho iného ste to nemohli mať a to z dôvodu že predchádzajúce šošovky ste znášali dobre a teraz aj na tieto dobré nové šošovky oči nejako nereagujú (chyba výrobcu - kazové kusy).

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
  • Jan Matl

    Jan Matl

    20. júla 2010

    Dobrý deň pani Katarína,

    dovolím si pouze odhadnout, že poškozené čočky Vám mechanicky narušily povrch rohovky a tím následně pronikla infekce, která by neporušeným povrchem rohovky nepronikla. Před každým nasazením doporučuji čočky dobře prohlédnout, zda nejsou poškozené. Poškozenou čočku zásadně nepoužívat.

    dovolím si iba odhadnúť, že poškodené šošovky Vám mechanicky narušili povrch rohovky, a tým následne do Vášho oka prenikla infekcia, ktorá by neporušeným povrchom rohovky neprenikla. Pred každým nasadením šošoviek odporúčam dobre skontrolovať, či nie sú poškodené a poškodenú šošovku zásadne nepoužívať.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.